tv-ja-elokuvatuotanto-hihhihhii

TV- ja elokuvatuotanto

Olemme suuria tunteita tuottava tuotantoyhtiö. Teemme telkkaria ja elokuvia kunnianhimoisesti kieli poskella – ja isot tavoitteet mielessä. Tartu tiukasti kiinni teatterin penkistä tai kodin sohvakalustosta ja anna tunteen viedä.

Hihhihhii Oy Tuotantotunnus klikkaa tästä

 

Pääsiäinen on koko perheen komedian aikaa – Kyllä isä osaa -elokuva saa ensi-iltansa torstaina 28. maaliskuuta!

90-luvun rakastetun Kyllä isä osaa -televisiosarjan tarina jatkuu valkokankaalla alkuperäisten näyttelijöiden ja uuden sukupolven voimin. Kyllä isä osaa -elokuva saa ensi-iltansa kautta maan torstaina 28. maaliskuuta.

Elokuvassa nähdään sarjan alkuperäiset hahmot ja niiden näyttelijät eli Tom Lindholm (isä), Tuija Ernamo (äiti), Maiju Jokinen (Jonna) ja Jarno Jokinen (Jussi). Sivurooleissa nähdään joukko maamme eturivin näyttelijöitä: Vesa Vierikko, Kati Outinen, Mikko Leppilampi, Lari Halme ja Kalle Lamberg.

Kyllä isä osaa -elokuvassa perheen lapset ovat kasvaneet keski-ikään ja vanhemmat ovat eläkeiässä, mutta heidän omintakeisessa dynamiikassaan, järkkymättömissä persoonissaan ja pinttyneissä tavoissaan juuri mikään ei ole muuttunut. Myös arki tuntuu kummallisen tutulta, kun Jonna ja Jussi löytävät itsensä tutusta rintamamiestalosta isänsä ja äitinsä kanssa. Jonnan poika Junnu asettuu kuvioon melkein liiankin luontevasti.

– On mukavaa ajatella, että tämä isän toiminta on jatkunut yli 30 vuotta ja perhe on edelleen koossa ja voi hyvin! On antoisaa näytellä impulsiivista, positiivista henkilöä, jonka voimavara on rajaton into ja usko omiin näkemyksiin ja tekemisiin, Tom Lindholm sanoo.

Elokuvan ohjaa Panu Raipia, kuvaajana toimii Teppo Högman. Käsikirjoituksesta vastaavat Outi Keskevaari ja Pekka Lepikkö, joka on käsikirjoittanut ja ohjannut alkuperäisen tv-sarjan. Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy, osatuottajana toimii Tampereen Komediateatteri Oy. Nelonen Media toimii elokuvan levittäjänä.

Kyllä isä osaa on elokuva, josta jokainen sukupolvi löytää huumoria ja samaistumispintaa. Perheen elämäntapa saattaa tuntua vanhanaikaiselta, mutta samalla siinä on jotain tuttua ja turvallista. Elokuva näyttää meille maailman, jossa yhteisymmärrys ei välttämättä välity sanoina, mutta jokainen katsoja tietää, että lopulta tämä perhe voi aina luottaa toisiinsa – tavalla tai toisella.

– Odotamme ensi-iltaa malttamattomina, koska olemme nähneet elokuvan hulvattoman svengin jo tekovaiheessa. Myös koeyleisön vilpitön riemu, nauru ja innostus sekä kiitos uskollisuudesta sarjaa kohtaan ovat rohkaisseet eteenpäin tässä merkittävässä hankkeessamme. Perhe on iskussa, elokuva on iskussa, ja se on mielestämme syntynyt legendaksi! Tätä ei voi jättää näkemättä, jos haluaa iloa elämäänsä, vastaava tuottaja ja elokuvassa näyttelevä Janne Kataja hehkuttaa.

Kyllä isä osaa saa ensi-iltansa torstaina 28. maaliskuuta.

TIEDOTE 18.11.2023

Aku Hirviniemi on ilmoittanut eroavansa Tuotantoyhtiö Hihhihhiin hallituksesta taatakseen yhtiölle työrauhan.

Hirviniemi ei ole mukana yhtiön operatiivisessa toiminnassa.
Hirviniemi on edelleen yhtiön osakas.

Selvyyden vuoksi todettakoon, että Tuotantoyhtiö Hihhihhiissä ei hyväksytä häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua.

Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy
Katri Varjos
Toimitusjohtaja

Legendaarisesta Kyllä isä osaa -sarjasta tehdään elokuva – mukana kaikki alkuperäiset näyttelijät!

Tätä on odotettu lähes 30 vuotta! 90-luvun rakastetun Kyllä isä osaa -televisiosarjan tarina jatkuu valkokankaalla alkuperäisten näyttelijöiden ja uuden sukupolven voimin. Kyllä isä osaa -elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2024.

Alkuperäisiin rooleihinsa palaavat Tom Lindholm (isä), Tuija Ernamo (äiti), Maiju Jokinen (Jonna) ja Jarno Jokinen (Jussi).

Perheen lapset ovat kasvaneet keski-ikään ja vanhemmat ovat eläkeiässä, mutta heidän omintakeisessa dynamiikassaan, järkkymättömissä persoonissaan ja pinttyneissä tavoissaan juuri mikään ei ole muuttunut. Myös arki tuntuu kummallisen tutulta, kun Jonna ja Jussi löytävät itsensä tutusta rintamamiestalosta isänsä ja äitinsä kanssa. Jonnan poika Junnu asettuu kuvioon melkein liiankin luontevasti.

– TV-sarja tehtiin vuonna 1994, joten aikaa on vierähtänyt paljon. Yleensä ajattelen, että aika aikaansa kutakin. Tämän sarjan kohdalla jouduin miettimään asiaa uudestaan, sillä näiden lähes 30 vuoden ajan olen saanut palautetta kyseisestä sarjasta lähes joka viikko. Ilolla voin todeta, että elokuvan käsikirjoitus on sarjan hengen mukainen. Odotan innolla elokuvan kuvauksia – ja tietysti lopputulosta, Tom Lindholm sanoo.

Elokuvan ohjaa Panu Raipia, kuvaajana toimii Teppo Högman. Käsikirjoituksesta vastaavat Outi Keskevaari ja Pekka Lepikkö, joka on käsikirjoittanut ja ohjannut alkuperäisen tv-sarjan. Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy, osatuottajana toimii Tampereen Komediateatteri. Nelonen Media toimii elokuvan levittäjänä.

– Tämä valloittava perhe tuli minulle tutuksi jo tehdessämme Kyllä isä osaa -teatteriversiota Tampereen Komediateatteriin. Tunnistettava sanailu ja hieman nyrjähtänyt maailmankatsomus kirvoittavat hymyn vakavikonkin huulille. Pidän itseäni ikään kuin naapurina, jolla on etuoikeus ohjata tämän kvartetin arkea, kertoo ohjaaja Panu Raipia.

Kyllä isä osaa on elokuva, josta jokainen sukupolvi löytää huumoria ja samaistumispintaa. Perheen elämäntapa saattaa tuntua vanhanaikaiselta, mutta samalla siinä on jotain tuttua ja turvallista. Elokuva näyttää meille maailman, jossa yhteisymmärrys ei välttämättä välity sanoina, mutta jokainen katsoja tietää, että lopulta tämä perhe voi aina luottaa toisiinsa – tavalla tai toisella.

– Kyllä isä osaa kuului minun suosikkisarjoihini ja odotin uutta jaksoa aina hartaasti. Tuntuu etuoikeutetulta päästä tekemään sarjan pohjalta pitkää elokuvaa alkuperäisen kokoonpanon kanssa. Meitä sarjan faneja on uusintojen kautta kaiken ikäisiä ja isolla kankaalla Kyllä isä osaa saa varmasti heitä lisää, kertoo Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkö Antti Luusuaniemi.

Lisätietoja:

Katri Varjos, puh. 050 301 8264, katri.varjos@hihhihhii.com

Heinähattu, vilttitossu ja ärhäkkä koululainen elokuvateattereissa 14.2.2020

Heinähattu on aloittanut koulun, jossa hän oppii paljon uusia jännittäviä asioita. Vilttitossusta on tylsää jäädä aamulla kotiin, kun ei ole ketään leikkikaveria. Kun Heinähattu kertoo lähtevänsä luokkansa kanssa onkiretkelle, Vilttitossu keksii ovelan juonen, jonka seurauksena onkimaan pääseekin Vilttitossu itse. Ja siitä seuraakin sellainen soppa, jonka selvittämiseen tarvitaan niin isä, äiti, Alibullenit neidit kuin kyläpoliisitkin.

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Kattilakosken perheen tyttäret Heinähattu ja Vilttitossu lähtevät kesälomalle hienoon huvilaan äitinsä ja isänsä kanssa. Kotipaikkakunnan konstaapelit Isonapa ja Rillirousku voittavat naapuritontille poliisien lomakotiyhdistyksen arvonnassa viikon loman, ja Kattilakoskia hämätäkseen päätyvät esiintymään valeasuissa. Heinähatun ja Vilttitossun epäilykset heräävät, ja he ryhtyvät vakoilupuuhiin. Kun metsikössä häärii vielä maahan kaivettua saalista etsivä rosvokaksikko, on soppa valmis.

Swingers

Swingers on räväkkä kriisikomedia parinvaihtoviikonlopusta, jossa neljä eri-ikäistä pariskuntaa kohtaavat toisensa henkisesti ja fyysisesti. Jokaisella on kriisinsä, joko pinnalla tai piilossa, ja sen myötä omat syynsä pyrkiä pelastamaan parisuhteensa. Viikonlopun pukukoodi on kylpytakilla tai ilman, ja rakastuminen ja mustasukkaisuus ovat kiellettyjä.

Muhiiko mielessäsi idea leffaksi tai ohjelmaksi?

Pölyttyykö pöytälaatikossasi mestariajatus? Me haluamme kuunnella sinun ideoitasi ohjelmiksi tai tarinoiksi – olivat ne miten hulluja tahansa. Tarinoiden ja visioiden luominen on meidän kaikkien oikeus.